Hva er torvmose tourbe?
Hva er torvmose tourbe?

Video: Hva er torvmose tourbe?

Video: Hva er torvmose tourbe?
Video: ما هو البيتموس Peat moss أو la tourbe و لماذا هو الأفضل للزراعة المنزلية؟ بيتموس 2024, April
Anonim

Torvmose er dødt fibrøst materiale som dannes når moser og annet levende materiale brytes ned i torv myrer.

På samme måte, hva er torvmose laget av?

Slik den eksisterer i naturen, torvmose er består av lag på lag med delvis nedbrutte planterester - som siv, siv, moser , og gress - og dannes over tusenvis av år når en overflod av vann og fravær av oksygen påvirker de naturlige forfallsprosessene, ifølge Royal Horticultural

På samme måte er det forskjell på torvmose og sphagnum torvmose? Torvmose , ofte merket " Sphagnum Torvmose , " er ganske annerledes , selv om. Den begynner sitt liv som sphagnummose . Mens sphagnummose har en nøytral pH, torvmose er svært syrlig og inneholder mye tanniner. Torvmose selges i komprimerte baller og som frest sphagnummose , den brukes i potte- og hagejord.

Også spurt, hvorfor er torvmose dårlig?

Torvmose er de delvis nedbrutte restene av tidligere levende spagnum mose fra myrer. Som en jordendring, som er det balleproduktet for det meste selges for, torvmose er også et dårlig valg. Det brytes ned for raskt, komprimerer og presser luft ut av jorden, og skaper en usunn tilstand for planterøtter.

Kan du blande torvmose med pottejord?

Pottejord Kjøpe en god potteblanding sparer tid, men du kan spar penger og få mer tilfredsstillelse fra dine blomstrende planter ved å lage dine egne. En grunnleggende blande inneholder en del torvmose , en del sand eller vermikulitt, og en del kompost.

Anbefalt: