Er engelen en sann historie?
Er engelen en sann historie?

Video: Er engelen en sann historie?

Video: Er engelen en sann historie?
Video: Святая Земля | Паломничество по святым местам 2024, April
Anonim

De Engel (amerikansk film fra 2018) The Engel er en israelsk-amerikansk spionthrillerfilm regissert av Ariel Vromen og med blant andre Marwan Kenzari og Toby Kebbell i hovedrollene. Det forteller sann historie av Ashraf Marwan, en høytstående egyptisk tjenestemann som ble spion for Israel og bidro til å oppnå fred mellom de to landene.

På samme måte kan du spørre, er engelen basert på en sann historie?

"De Engel ” erklærer innledningsvis at det er basert på en sann historie (tilpasset fra Uri Bar-Josephs sakprosabok "The Engel : The Egyptian Spy Who Saved Israel»), men spiller umiddelbart raskt og løst med sannhet.

Deretter er spørsmålet hvorfor Marwan spionerte for Israel? Marwan jobbet som en spion for israelsk Mossad, selv om noen hevder at han var en dobbeltagent som på vegne av Egypt fikk tillit til Israel , som trodde han var en spion for israelsk etterretningsbyrå under Yom Kippur-krigen i 1973, fôring Israel strategisk informasjon om plasseringen av egyptisk militær

Heri, hvem drepte det 20. århundres største spion?

August 1973: El-Leithy Nassif, tidligere sjef for den avdøde egyptiske presidenten Anwar Sadats presidentvakt, falt fra en balkong i det samme tårnet. Han skrev også memoarene sine.) Alle tre ofrene hadde forbindelser til de egyptiske sikkerhetstjenestene. Etterforskningen av Marwans død klarte ikke å gi mange svar.

Hva handler engelen om?

Ashraf Marwan, svigersønnen til president Nasser, blir spesialrådgiver mens han jobber som israelsk agent.

Anbefalt: