Kan du amortisere goodwill?
Kan du amortisere goodwill?

Video: Kan du amortisere goodwill?

Video: Kan du amortisere goodwill?
Video: Amorphis - My Kantele 2024, April
Anonim

Under US GAAP og IFRS, velvilje er aldri amortisert , fordi det anses å ha ubestemt levetid. I stedet er ledelsen ansvarlig for å verdsette velvilje hvert år og bestemme hvis en verdifall er nødvendig.

Deretter kan man også spørre, kan man amortisere goodwill for GAAP?

GAAP regnskap Under GAAP ("bok") regnskap, velvilje er ikke amortisert men testes heller årlig for verdifall uavhengig av om oppkjøpet er en eiendel/338 eller aksjesalg. Et forbehold er at under GAAP , goodwillavskrivning er tillatt for private selskaper.

Spørsmålet er deretter om goodwillavskrivning er en driftskostnad? Avskrivninger og amortisering faller inn under kategorien driftskostnader . Amortisering fungerer på samme måte, men gjelder immaterielle eiendeler som f.eks velvilje , patenter og opphavsrettigheter.

Videre, hvordan beregner du goodwillavskrivninger?

Til beregne goodwill , trekke det oppkjøpte selskapets forpliktelser fra den virkelige markedsverdien av eiendelene. Virkelig markedsverdi er beløpet eiendelene kan selge for på det åpne markedet. Etter velvilje er regnet ut , estimere levetiden til velvilje og amortisere de immateriell ressurs.

Hvor mange år amortiserer du goodwill?

ti år

Anbefalt: