Kan du amortisere varemerker?
Kan du amortisere varemerker?

Video: Kan du amortisere varemerker?

Video: Kan du amortisere varemerker?
Video: Ոստիկանները հանցավոր խումբ են վնասազերծել․ կան կալանավորվածներ 2024, Kan
Anonim

Generelt aksepterte regnskapsprinsipper, eller GAAP, krever at en virksomhet amortisere bare immaterielle eiendeler med bestemt levetid. Fordi a varemerke kan fornyes hvert 10. år med det amerikanske patentet og Varemerke Kontor på ubestemt tid, en bedrift vanligvis gjør ikke amortisere en varemerke i sitt regnskap.

Dessuten, hvordan amortiserer du varemerkekostnader?

For å bestemme hvor mye amortisere de varemerke av hvert år, ta den opprinnelige verdien av opphavsretten og del med de resterende årene av varemerke begrep. Resultatet er det årlige amortisering kostnader. Til amortisere de varemerke , redusere varemerke formuesverdi innen årlig amortisering kostnader.

I tillegg avskriver du goodwill? Under US GAAP og IFRS, velvilje er aldri amortisert , fordi det anses å ha ubestemt levetid. I stedet er ledelsen ansvarlig for å verdsette velvilje hvert år og for å avgjøre om en nedskrivning er nødvendig.

Så, hvordan amortiseres immaterielle eiendeler?

Amortisering av immaterielle eiendeler er prosessen med å kostnadsføre kostnaden for en immaterielle eiendeler over den anslåtte levetiden til ressurs . Immaterielle eiendeler , som patenter og varemerker, er amortisert inn på en utgiftskonto. Håndgripelig eiendeler kostnadsføres gjennom avskrivninger.

Avskriver du åndsverk?

Regner med Åndsverk i Årsregnskap Disse skal være amortisert over eiendelens levetid. Når åndsverk er kjøpt fra annen virksomhet, føres det i balansen til kostpris og amortisert over gjenværende levetid for eiendelen.

Anbefalt: