Hva er forskjellen mellom en endekolostomi og en løkkekolostomi?
Hva er forskjellen mellom en endekolostomi og en løkkekolostomi?

Video: Hva er forskjellen mellom en endekolostomi og en løkkekolostomi?

Video: Hva er forskjellen mellom en endekolostomi og en løkkekolostomi?
Video: Malakoff Helsefagarbeider vg2 om Stomi 2024, Kan
Anonim

Løkkekolostomi : Denne typen kolostomi brukes vanligvis i nødstilfeller og er en midlertidig og stor stomi . Tarmen sys deretter til magen og to åpninger lages i en stomi : en for avføring og den andre for slim. Slutt med kolostomi : A stomi er laget av en slutt av tarmen.

Dessuten, hva er en endeløkkekolostomi?

EN kolostomi kan bygges som en løkkekolostomi eller som en slutten av kolostomi . EN løkkekolostomi er definert som en stomi der hele Løkke av tykktarmen er eksteriørisert og både det proksimale lemmet og det distale lemmet åpner seg i felles stomi åpning og er ikke gjennomskåret.

Vet også hvordan en løkkekolostomi ser ut? Løkke tverrgående kolostomi (Figur 2 og 3): The løkkekolostomi kan ser ut som en veldig stor stomi , men den har 2 åpninger. Til tross for kolostomi , den hvilende delen av tykktarmen fortsetter å lage slim som vil komme ut enten gjennom stomi eller gjennom endetarmen og anus. Dette er normalt og forventet.

Foruten dette, hvordan fungerer en løkkekolostomi?

I en løkkekolostomi , a Løkke tykktarmen trekkes ut gjennom et kutt i magen. De Løkke åpnes og sys til huden din for å danne en åpning kalt a stomi . De stomi har to åpninger som er tett i tett. Den ene er koblet til den fungerende delen av tarmen din, der avfall forlater kroppen din etter operasjonen.

Hva slags avføring kommer ut av en kolostomi?

Din stomi er laget av slimhinnen i tarmen din. Den blir rosa eller rød, fuktig og litt skinnende. Krakk at kommer fra ileostomien din er tynn eller tykk væske, eller den kan være deig. Den er ikke solid som krakk at kommer fra tykktarmen din.

Anbefalt: