Hva er forskjellen mellom virkelig verdi-modell og revalueringsmodell?
Hva er forskjellen mellom virkelig verdi-modell og revalueringsmodell?

Video: Hva er forskjellen mellom virkelig verdi-modell og revalueringsmodell?

Video: Hva er forskjellen mellom virkelig verdi-modell og revalueringsmodell?
Video: Lage regnskapsanalyse Excel 2024, Kan
Anonim

annet enn virkelig verdi modell har ikke avskrivninger mens revalueringsmodell har avskrivninger. Hvis det er gevinst i virkelig verdi-modellen for investeringseiendom, er det gevinsten kalles det også som gevinst på revaluering som er det samme for revalueringsmodell for ppe???

Også spurt, hva er forskjellen mellom kostnadsmodell og revalueringsmodell?

Nøkkelen forskjellen mellom kostnadsmodell og revalueringsmodell er at verdien av anleggsmidler verdsettes til prisen brukt for å anskaffe eiendelene under kostnadsmodell mens eiendeler vises til virkelig verdi (et estimat av markedsverdi) under revalueringsmodell.

Videre, hva er revalueringsmodellen? De revalueringsmodell gir en virksomhet muligheten til å bære et anleggsmiddel til det omvurderte beløpet. Etter den revaluering , er beløpet bokført eiendelens virkelige verdi, fratrukket påfølgende akkumulerte avskrivninger og akkumulerte tap ved verdifall. Dette metode er det enkleste av de to alternativene.

Derav, kan du endre fra revalueringsmodell til kostnadsmodell?

Endre fra revaluering til kostnadsmodell hvor pålitelige virkelige verdivurderinger er tilgjengelige eller kan bestemmes. En annen vanlig feil oppstår når en enhet Endringer det måling modell (regnskapsprinsipp) for en klasse av eiendeler fra koste grunnlag for revaluering basis.

Avskriver du under revalueringsmodellen?

Under omvurderingsmodell avskrivninger er beregnet på grunnlag av omvurdert beløp fratrukket restverdi over gjenværende utnyttbar levetid. Under både modeller avskrivninger for perioden belastes resultatregnskapet.

Anbefalt: