Hva skjer hvis boliglånsvurderingen er lavere enn tilbudsprisen?
Hva skjer hvis boliglånsvurderingen er lavere enn tilbudsprisen?

Video: Hva skjer hvis boliglånsvurderingen er lavere enn tilbudsprisen?

Video: Hva skjer hvis boliglånsvurderingen er lavere enn tilbudsprisen?
Video: What if the Bank Valuation is less than your Offer? 2024, Kan
Anonim

Hvis de verdivurdering av boliglån er lavere enn din tilbudspris da det kan påvirke økonomien din. Dette er fordi beløpet du kan låne vanligvis er basert på en prosentandel av eiendomsverdien. Hvis din utlåner vil fortsatt godta boliglån du vil sannsynligvis betale en høyere rente, noe som gjør lånet dyrere.

Følgelig, hva skjer hvis bankens verdsettelse er lavere enn kjøpesummen?

Det er fare for at eiendomsverdier i området kan endre seg over byggeperioden. Hvis det gjør de bankvurdering kan være lavere enn din kjøpesum . Denne situasjonen kan resultere i en bankvurdering det er mindre enn de kjøpesum.

Også undervurderer verdivurderinger av boliglån? Hvis en boliglån selskapet har undervurdert en eiendom den nye verdivurdering vil da danne grunnlaget for boliglån tilbud de vil gi til en kjøper; derfor er det sannsynligvis låne beløpet som opprinnelig ble søkt om vil endres.

På samme måte spørs det hva som skjer hvis en eiendom blir verdsatt ned?

A ' ned verdsettelse ' er når en landmåler ansatt av boliglånsgiver bestemmer at verdien av en eiendom er minst £10 000 mindre enn den avtalte prisen. Hvis kjøper kan ikke overtale selger til å senke prisen, dette kan føre til at boligsalget faller igjennom.

Hvorfor er bankvurderinger så lave?

EN bankvurdering fungerer som et internt regulerings- og advarselsverktøy for långivere at reflekterer hvilket rimelig beløp som kan gjenvinnes dersom det skulle være nødvendig å kreve tilbake og selge eiendommen i en nødstedt tilstand. Dette er grunnen til at verdivurdering prisen må være Nedre enn markedsverdien.

Anbefalt: