Hvordan fungerer forbrukeroverskudd?
Hvordan fungerer forbrukeroverskudd?

Video: Hvordan fungerer forbrukeroverskudd?

Video: Hvordan fungerer forbrukeroverskudd?
Video: Hvordan Easymeeting fungerer? 2024, Kan
Anonim

Forbruker overskudd skjer når prisen som forbrukere betale for et produkt eller en tjeneste er mindre enn prisen de er villige til å betale. EN forbruker overskudd oppstår når forbruker er villig til å betale mer for et gitt produkt enn dagens markedspris.

På samme måte, hva betyr forbrukeroverskudd?

Forbruker overskudd er forskjellen mellom prisen som forbrukere betale og prisen de er villige til å betale. På en tilbuds- og etterspørselskurve er det området mellom likevektsprisen og etterspørselskurven. Hvis du for eksempel betaler 76p for en kopp te, men kan kjøpe den for 50p - forbruker overskudd er 26p.

Deretter er spørsmålet hvorfor er forbrukeroverskudd viktig? Forbruker overskudd reflekterer mengden nytte eller gevinst kundene får når de kjøper produkter og tjenester. Forbruker overskudd er viktig for små bedrifter å vurdere, fordi forbrukere som får store fordeler av å kjøpe produkter, er mer sannsynlig å kjøpe dem igjen i fremtiden.

Tilsvarende, er forbrukeroverskudd bra eller dårlig?

"Økende forbruker overskudd er alltid god men økende produsentoverskudd er alltid dårlig " Forbruker overskudd er et mål på den økonomiske velferden forbrukere og differansen mellom maksimumsprisen a forbruker er villig til å betale og den faktiske prisen han eller hun må betale.

Hva skjer når forbrukeroverskuddet minker?

Forbruker overskudd beregner arealet mellom etterspørselskurven og prislinjen for antall solgte varer. Forutsatt at det ikke er noen forskyvning i etterspørselen, vil en prisøkning derfor føre til en reduksjon i forbruker overskudd , mens a avta i pris vil føre til en økning i forbruker overskudd.

Anbefalt: