Hvordan gagner prisdiskriminering produsentene?
Hvordan gagner prisdiskriminering produsentene?

Video: Hvordan gagner prisdiskriminering produsentene?

Video: Hvordan gagner prisdiskriminering produsentene?
Video: Hemmeligheten bak polyuretanskum! DU SÅ DET IKKE! Nyttige tips 2024, Kan
Anonim

Prisdiskriminering betyr at bedrifter har et insentiv til å kutte priser for grupper av forbrukere som er følsomme overfor priser (elastisk etterspørsel). Dette betyr at de fordel fra lavere priser . Disse gruppene er ofte fattigere enn gjennomsnittsforbrukeren. Ulempen er at noen forbrukere vil møte høyere priser.

Bare så, hvorfor er prisdiskriminering dårlig for produsenter?

Produsent overskudd og bruk av overskudd A diskriminerende monopol trekker ut forbrukeroverskudd og gjør det til overnaturlig profitt. Prisdiskriminering kan også brukes som et rovdyr prissetting taktikk for å skade konkurransen på leverandørnivå og øke et firmas markedsmakt.

Videre, hvordan gagner prisdiskriminering monopolene? I monopol , er det en enkelt selger av et produkt som heter monopolist . De monopolist har kontroll over prissetting , etterspørsel og tilbud beslutninger, dermed setter priser på en måte, slik at man kan tjene maksimalt. Denne praksisen med å lade annerledes priser for identisk produkt kalles prisdiskriminering.

Dessuten, hvordan gagner prisdiskriminering produsenter og forbrukere quizlet?

Prisdiskriminering lar firmaet tjene mer penger, fordi forbruker overskudd eroderes. Prisdiskriminering kan tillate bedriften å produsere mer og fordel fra stordriftsfordeler, senke kostnader og priser i alle segmenter. Noen forbrukere vil betale mer enn de ville har i et enkelt, ikke-diskriminerende marked.

Er prisdiskriminering gunstig for samfunnet?

Prisdiskriminering er også gunstig til samfunn for det hjelper med å redusere ulikhetene i personlig inntekt når de er større priser eller avgifter belastes de rike enn de fattige. Det betyr ekspansjon i produksjon, bruk av større ressurser i økonomien, mer sysselsetting og inntekt til samfunnet.

Anbefalt: