Hvilket fett er amfipatisk?
Hvilket fett er amfipatisk?

Video: Hvilket fett er amfipatisk?

Video: Hvilket fett er amfipatisk?
Video: Как работает программа FatSecret. Как посчитать калорийность? Счётчик калорий. 2024, April
Anonim

Triglyserider består av tre fettsyrer bundet til glyserol, noe som gir et hydrofobt molekyl. Fosfolipider inneholder både hydrofobe hydrokarbonkjeder og polare hodegrupper, noe som gjør dem amfipatisk og i stand til å danne unikt funksjonelle storskalastrukturer.

På samme måte kan du spørre, er fettsyrer amfipatiske?

Struktur[rediger] Dannelsen av en micelle er et svar på amfipatisk naturen til fettsyrer , noe som betyr at de inneholder både hydrofile regioner (polare hodegrupper) så vel som hydrofobe regioner (den lange hydrofobe kjeden). De vender mot vannet fordi de er polare.

Dessuten, hva er en amfipatisk? An amfipatisk molekyl er et molekyl som har både polare og ikke-polare deler. Fosfolipider har for eksempel ikke-polare fettsyre-"haler" og polare fosfat-"hoder". "Polaritet" er en viktig egenskap ved molekyler som bestemmer hvordan de vil samhandle med andre molekyler.

Følgelig, hvilket molekyl er amfipatisk?

Oljer og fett , som i vitenskapen kalles lipider , er kjent som amfipatiske molekyler. Disse molekylene har to distinkte ender: en vannelskende ( hydrofil ) side og en vannfrykt ( hydrofobisk ) side.

Hvordan dannes amfipatiske molekyler?

De amfifil naturen til disse molekyler definerer måten de på form membraner. De ordner seg i tolag, ved å plassere sine polare grupper mot det omkringliggende vandige mediet, og deres lipofile kjeder mot innsiden av dobbeltlaget, og definerer et ikke-polart område mellom to polare.

Anbefalt: