Hva er forskjellen mellom nominell og realrente?
Hva er forskjellen mellom nominell og realrente?

Video: Hva er forskjellen mellom nominell og realrente?

Video: Hva er forskjellen mellom nominell og realrente?
Video: Nominal interest, real interest, and inflation calculations | AP Macroeconomics | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

EN realrente er en rente som har blitt justert for å fjerne effekten av inflasjon for å gjenspeile ekte kostnaden for midler til låntakeren og ekte avkastning til utlåner eller til en investor. EN nominell rente refererer til rente før du tar hensyn til inflasjonen.

Tilsvarende, hva er forskjellen mellom nominell og realrente-quizlet?

De nominell rente er det siterte rente , mens realrente er definert som nominell rente minus forventet rate på inflasjon. De realrente representerer det siste nominell rente minus den siste inflasjonen vurdere.

For det andre, krever bankene en nominell rente eller en realrente for sine lån? Effektivt, realrenten er den nominelle renten justert for frekvensen av inflasjon. Det lar forbrukere og investorer ta bedre beslutninger om deres lån og investeringer. Eksempel: Hvis frekvensen av inflasjonen er på 3 %, og realrenten er 2 %, da den nominelle renten vil være 5 %.

På samme måte kan man spørre seg, hva betyr nominell rente?

Nominell rente refererer til rente før du tar hensyn til inflasjonen. Nominell kan også referere til det annonserte eller oppgitte rente på et lån, uten å ta hensyn til eventuelle gebyrer eller sammensetning av renter.

Hva er realrenten lik?

De realrenten er de vurdere av renter en investor, sparer eller långiver mottar (eller forventer å motta) etter å ha tatt høyde for inflasjon. Den kan beskrives mer formelt av Fisher-ligningen, som sier at realrenten er omtrent det nominelle rente minus inflasjonen vurdere.

Anbefalt: