Hva er forskjellen mellom real og nominell avkastning?
Hva er forskjellen mellom real og nominell avkastning?

Video: Hva er forskjellen mellom real og nominell avkastning?

Video: Hva er forskjellen mellom real og nominell avkastning?
Video: Real and nominal return | Inflation | Finance & Capital Markets | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Når vi snakker om Nominell avkastning & Reell avkastning , Nominell avkastning er hva en investering genererer før skatter, avgifter og inflasjon. Det er rett og slett nettoendringen i pris over tid. Mens Reell avkastning er den faktiske verdien av din returnerer , vanligvis etter justering for inflasjon, inntektsskatt og avgifter.

Med tanke på dette, hva er nominell avkastning?

Nominell avkastning . Satsen på komme tilbake på en investering uten justering for inflasjon. Det beregnes ganske enkelt ved å ta dollarbeløpet av komme tilbake og sammenligne det med investert beløp. En høy nominell avkastning garanterer ikke en reell fortjeneste.

Videre, hva er forskjellen mellom nominell og realrente-quizlet? De nominell rente er det siterte rente , mens realrente er definert som nominell rente minus forventet rate på inflasjon. De realrente representerer det siste nominell rente minus den siste inflasjonen vurdere.

I denne forbindelse, hva er forskjellen mellom reelle og nominelle variabler?

I økonomi a nominell variabel er en målt til løpende priser. Altså hvis du sammenligner nominell bnp i 2014 med nominell bnp i 2015 forskjell skyldes både endringer i pris og volum av bnp. Reelle variabler er volummål og måles til faste priser.

Hva er en reell avkastning?

De reell avkastning er rett og slett komme tilbake en investor mottar etter at inflasjonsraten er tatt i betraktning. Matematikken er grei: hvis en binding returnerer 4 % i et gitt år, og den nåværende inflasjonsraten er 2 %, deretter reell avkastning er 2 %. Virkelig retur = Nominell Komme tilbake - Inflasjon.

Anbefalt: