Hva skjer når du titrerer en sterk syre med en sterk base?
Hva skjer når du titrerer en sterk syre med en sterk base?

Video: Hva skjer når du titrerer en sterk syre med en sterk base?

Video: Hva skjer når du titrerer en sterk syre med en sterk base?
Video: Beregne pH i en blanding av en sterk syre og en sterk base 2024, Kan
Anonim

Hensikten med en sterk syre - sterk base titrering er å bestemme konsentrasjonen av den sure løsningen ved titrering det med en grunnleggende løsning med kjent konsentrasjon, eller omvendt, inntil nøytralisering inntreffer . Derfor er reaksjonen mellom a sterk syre og sterk base vil resultere i vann og salt.

På samme måte, hva skjer når en sterk syre reagerer med en sterk base?

Faktisk, når en sterk syre reagerer med en sterk base De resulterende produktene er vann og et ionisk salt. Et annet eksempel på en slik reaksjon er kjemikaliet reaksjon mellom saltet syre (HCl) og kaliumhydroksid (KOH).

Likeledes, kreves det mer base for å nøytralisere en sterk syre? Sterke syrer vil nøytralisere sterke baser av like konsentrasjoner i like mengder. Mer volum av en svak syre er nødvendig for nøytralisere en sterk base hvis konsentrasjonene er like og omvendt for svake baser og sterke syrer . En buffer er en løsning som inneholder en svak syre og salt med samme anion som syre.

I forhold til dette, hva skjer når du titrerer en svak syre med en sterk base?

I titrering av en svak syre med sterk base , konjugatet utgangspunkt av svak syre vil gjøre pH ved ekvivalenspunktet større enn 7. Derfor du ønsker at en indikator skal endres i det pH-området.

Er NaOH en svak base?

Natriumhydroksid ( NaOH ) er sterk utgangspunkt fordi det dissosieres fullstendig i vann for å produsere hydroksidioner. Mens ammoniakk (NH3) er svak base fordi den aksepterer protoner fra vann for å produsere færre hydroksidioner i løsning. Samtidig som svake baser produserer færre hydroksidioner, noe som gjør løsningen mindre basisk.

Anbefalt: