Hvordan ble Mexico påvirket av den store depresjonen?
Hvordan ble Mexico påvirket av den store depresjonen?

Video: Hvordan ble Mexico påvirket av den store depresjonen?

Video: Hvordan ble Mexico påvirket av den store depresjonen?
Video: The Great Depression: Crash Course US History #33 2024, Kan
Anonim

Sammen med jobbkrisen og matmangel som berørt alle amerikanske arbeidere, Meksikanere og meksikansk Amerikanerne måtte møte en ekstra trussel: deportasjon. Etter hvert som arbeidsledigheten feide over USA, vokste fiendtligheten mot innvandrerarbeidere, og regjeringen startet et program for å repatriere innvandrere til Mexico.

Dessuten, når var den store depresjonen i Mexico?

I 1930, i begynnelsen av den store depresjonen , 87 % av meksikansk innvandrere levde i Sørvest.

Videre, hva var hovedhensikten med den meksikanske repatrieringsloven? Staten California ba om unnskyldning i 2005 ved å vedta «Unnskyldning Handling for 1930-tallet Meksikansk hjemsendelse Program", som offisielt anerkjente "grunnlovsstridig fjerning og tvangsutvandring av amerikanske statsborgere og lovlige innbyggere i meksikansk avstamning" og ba innbyggerne i California om unnskyldning for

Dessuten, hvilket land kom de fleste innvandrerne fra under den store depresjonen?

Innvandrere fra Irland, Tyskland og Flott Storbritannia var betydelig i de to første bevegelsene mens meksikansk innvandrere var betydningsfulle i slutten av tredje sats. I 1900 bodde 100 000 mennesker av meksikansk avstamning i USA1 I 1930 hadde den meksikanske befolkningen i USA nådd 1,5 millioner.

Hvorfor ba delstatslovgiveren i California om unnskyldning til folk av meksikansk avstamning for handlinger som ble utført under den store depresjonen?

I 2005, California delstat Senator Joseph Dunn bidro til å passere " Unnskyldning Lov for 1930-tallet meksikansk Repatrieringsprogram." California deportert rundt 400 000 mennesker i løpet av den gang, og handlingen offisielt unnskyldte seg "for de grunnleggende brudd på deres grunnleggende sivile friheter og konstitusjonelle rettigheter begått under

Anbefalt: