Kan du fylle olje på bilen uten å skifte?
Kan du fylle olje på bilen uten å skifte?

Video: Kan du fylle olje på bilen uten å skifte?

Video: Kan du fylle olje på bilen uten å skifte?
Video: How To: Check & Add Oil To Your Car 2024, Kan
Anonim

Tilsett olje til bil hvis peilepinnen er nær minimumslinjen. Du bør fylle på bil umiddelbart hvis du er på eller under riktig olje nivå for å forhindre skade på din bil . Tilsett olje til din bil er imidlertid ikke en erstatning for å erstatte din olje på en jevnlig basis.

Herav, hva skjer hvis du legger ny olje på toppen av gammel olje?

3 svar. Blande ny med gammel vil forårsake du absolutt ingen problemer. Så lenge som du bruker samme vekt olje , vil det blande seg og du ville aldri vite det. Fortsett å endre din olje med angitt intervall og du skal være gylden.

Vet også, kan jeg bare fylle på motorolje? Din olje nivået bør være et sted mellom de to. Hvis din olje nivået er under bunnlinjen, eller hvis det ikke er noen olje på peilepinnen i det hele tatt, bør du umiddelbart fylle opp din motorolje.

Dessuten, hvorfor må jeg fortsette å fylle olje på bilen min?

EN bil kan brenne olje av noen forskjellige grunner. De to vanligste er fordi det omgår stempelringene, eller lekker forbi ventiltetningene. Motor olje sirkulerer også rundt ventilene i motorens hode. Det er tetninger rundt hver ventil til beholde de olje fra å lekke inn i brennkammeret.

Hva skjer hvis du blander forskjellige motoroljer?

Den gode nyheten er at blande ulike typer av olje det vil ikke skade din motor på noen måte på kort sikt. Mest syntetisk og halvsyntetisk motoroljer er basert på vanlig olje og er kompatible. Tilsetningsstoffene i syntetisk olje kan ha begrenset eller ingen effekt i det hele tatt når det blandes med en vanlig motorolje.

Anbefalt: