Hvor stort underlag trenger jeg til en støttemur?
Hvor stort underlag trenger jeg til en støttemur?

Video: Hvor stort underlag trenger jeg til en støttemur?

Video: Hvor stort underlag trenger jeg til en støttemur?
Video: Основные ошибки при шпатлевке стен и потолка. #35 2024, Kan
Anonim

En betong fotfeste bør være 100 mm dyp og 300 mm bred hvis fotfeste er for frittstående vegg . De fotfeste bør økes til 150 mm dyp og 450 mm bred hvis vegg bygges er en støttemur . For større støttemurer en ingeniør kan trenge oppsøkes for råd.

I denne forbindelse, hvor dypt bør et fundament være for en støttemur?

Å lage en støttemur steinen (eller annet uforanderlig materiale) må lage en 45-graders vinkel inn i åssiden. De fotfeste må være like bred som sokkelen og må gå som dyp som frostlinjen. I New England hvor jeg bor er frostgrensen 4 fot dyp , så jeg har brukt den dybden i diagrammet.

Vet du også, trenger en støttemur en bunntekst? Et betongfot fungerer som grunnlaget for mange byggeprosjekter. Hvis du planlegger å bruke murstein, slaggblokk eller stein som vil inkludere bruk av mørtel, anbefales et betongfot. Hvis du bygger en segmentell støttemur , da vil du ikke trenge et fotfeste.

På samme måte kan du spørre, hvor mye underlag trenger du for en støttemur?

Utarbeidelsen av utgangspunkt som det første laget av blokken skal plasseres på, er avgjørende for å bygge en godt plassert stall støttemur . Når du graver grøften din, bør den nederste raden med blokker begraves ca. 1 tomme til hver 8 tommer av vegg høyde.

Trenger jeg drenering bak støttemur?

For det tredje siden de fleste støttemurer er ugjennomtrengelige, noe som betyr at vann ikke kan passere gjennom vegg seg selv, effektiv drenering er avgjørende. Når drenering går uadressert vil hydrostatisk trykk bygges opp bak de vegg og forårsake skade som utbuling eller sprekkdannelse.

Anbefalt: