På hvilket grunnlag kan jeg klage på en arbeidsdommeravgjørelse?
På hvilket grunnlag kan jeg klage på en arbeidsdommeravgjørelse?

Video: På hvilket grunnlag kan jeg klage på en arbeidsdommeravgjørelse?

Video: På hvilket grunnlag kan jeg klage på en arbeidsdommeravgjørelse?
Video: Appealing a Court Decision 2024, Kan
Anonim

Anke fra beslutning av Arbeidsdommer bringes av alm anke til NLRC innen ti (10) kalenderdager etter mottak av parten av beslutning . Den eneste måten å heve saken til domstolen Appeller er i form av den spesielle sivile søksmålet av certiorari i henhold til regel 65 i reglene for sivil prosess.

Videre, hvor anker jeg min arbeidsdommeravgjørelse?

Du kan anke det ugunstige beslutning av arbeidsdommer til det nasjonale Arbeid Relations Commission ( NLRC ) innen 10 kalenderdager fra det tidspunktet du mottok en kopi av den.

Videre, hvilke saker faller innenfor jurisdiksjonen til en arbeidsdommer? Arbeidsdommere ha jurisdiksjon over spørsmålet om lovligheten av streiker og lockouter, unntatt i streik og lockout i bransjer som er uunnværlige for nasjonal interesse, i så fall enten NLRC (i sertifiserte tilfeller) eller DOLE-sekretær (i antatte tilfeller) har jurisdiksjon.

Med tanke på dette, hva er NLRCs krefter?

De NLRC er et kvasi-rettslig organ under DOLE som har til oppgave å fremme og opprettholde arbeidsfred ved å løse arbeids- og ledelsestvister.

Hva er arbeidsdommer?

ARBEIDSMEDLER . 1. DEN ARBEIDSMEDLER . De Arbeidsdommer er en tjenestemann i voldgiftsgrenen til National Arbeid Relasjonskommisjonen. ( NLRC ) som behandler og avgjør saker som faller inn under hans opprinnelige og eksklusive jurisdiksjon i henhold til loven.

Anbefalt: