Hva indikerer et høyt PE-forhold?
Hva indikerer et høyt PE-forhold?

Video: Hva indikerer et høyt PE-forhold?

Video: Hva indikerer et høyt PE-forhold?
Video: Сегодня в 22:22 скажите эти слова в роковой момент. 22.02.2022 или 22 февраля 2022 зеркальная дата 2024, Kan
Anonim

Kort sagt P/E-forhold viser hva markedet er villig til å betale i dag for en aksje basert på tidligere eller fremtidig inntjening. EN høy P/E kan bety at en aksjes pris er høy i forhold til inntjening og muligens overvurdert. Omvendt en lav P/E kanskje indikerer at dagens aksjekurs er lav i forhold til inntjening.

På samme måte spør folk, er et høyt PE-forhold bra?

Generelt sett, a høyt P/E-forhold indikerer at investorene forventer høyere inntjening. Imidlertid er en aksje med en høyt P/E-forhold er ikke nødvendigvis en bedre investering enn en med en lavere P/E-forhold , som en høyt P/E-forhold kan indikere at aksjen blir overvurdert.

På samme måte, hvilket selskap har høyest P E-forhold? Amazon.com Inc. Boston Properties Inc. Salesforce.com (NYSE:CRM) har den høyeste P / E-forhold . Det er P / E-forholdet er 5060 og dens frem P / E-forholdet er også ganske høy : 62.47.

Deretter kan man også spørre seg, hva er et godt PE-forhold?

De P / E-forhold hjelper investorer med å bestemme markedsverdien til en aksje sammenlignet med selskapets inntjening. En høyere P / E-forhold viser at investorer er villige til å betale en høyere aksjekurs i dag på grunn av vekstforventninger i fremtiden. Den gjennomsnittlige P / E for S&P 500 har historisk variert fra 13 til 15.

Hva er Amazons P E-forhold?

Om PE-forhold (TTM) Amazon .com har en etterfølgende-tolv-måneder P / E på 82,58X sammenlignet med Internett - Handelsbransjens P / E på 27,44X. En aksje med en P / E-forhold av 20, for eksempel, sies å handle til 20 ganger den etterfølgende tolvmånedersinntekten.

Anbefalt: