Kan mugg spre seg i luften?
Kan mugg spre seg i luften?

Video: Kan mugg spre seg i luften?

Video: Kan mugg spre seg i luften?
Video: Нарисуйте этот древний сильный знак на руке, вернутся деньги и удача. Что делать, чтобы привлечь 2024, April
Anonim

Former , som de fleste sopp, bryter ned plante- og dyrestoff i miljøet. For å reprodusere, former frigjør sporer, som kan spre seg gjennom luft , vann eller på dyr.

Bare så, hva skjer hvis muggsporer sprer seg?

Når klyngen av muggsporer sprer seg på overflater begynner de å reprodusere seg og bli merkbare for det menneskelige øye. Du er kanskje ikke klar over at det er det form i hjemmet ditt til du ser det eller lukter en fuktig, muggen, mugne lukt. Og når du merker at allergier og astma har en tendens til å blusse opp.

Og hvordan kommer muggsporer i luften? Former trives med fuktighet og formerer seg ved hjelp av bittesmå, lette sporer som reiser gjennom luft . Du er utsatt for form hver dag. I små mengder, muggsporer er vanligvis ufarlige, men når de lander på et fuktig sted i hjemmet ditt, kan de begynne å vokse.

Er luftbåren mugg farlig på denne måten?

Helseeffekter Tilstedeværelsen av form utgjør ikke en helserisiko i de fleste tilfeller. Luftbåren mugg sporer er et vanlig allergen. Personer med allergi mot visse typer form kan vise allergiske symptomer som nysing, rennende nese, irritasjon i øvre luftveier, hoste og øyeirritasjon.

Er muggsporer overalt?

Ja, muggsporer er overalt . Selv når de blir funnet inne, muggsopp sporer er ikke et problem med mindre de begynner å vokse, noe de kan gjøre hvis de lander på et vått eller fuktig sted, har en organisk matkilde (som tre, papir eller til og med støv) og har de riktige temperaturene og stille luft.

Anbefalt: