Er plengjødsel skadelig for miljøet?
Er plengjødsel skadelig for miljøet?

Video: Er plengjødsel skadelig for miljøet?

Video: Er plengjødsel skadelig for miljøet?
Video: Naturfag - Genetikk, arv og miljø 2024, Kan
Anonim

De siste årene har økt bruk av hjemmet plen og hage gjødsel har skapt bekymring for forurensning av innsjøer og grunnvann. Likevel misbruk av gjødsel kanskje ikke bare skade de miljø -særlig grunn- og overflatevann-men kan faktisk føre til skade på landskapsplanter også (Rosen og White, 1999).

Hvordan påvirker gjødsel miljøet negativt i forhold til dette?

Overdreven bruk av gjødsel fører til eutrofiering. Gjødsel inneholder stoffer, inkludert nitrater og fosfor som strømmer ut i innsjøer og hav gjennom regn og kloakk. Disse stoffene øker den overdrevne veksten av alger i vannmassene, og reduserer dermed oksygennivået for vannlevende liv.

Vet også, er Scotts gjødsel dårlig for miljøet? Scotts Turf Builder Halts og WinterGuard Plus er begge vurdert som moderat giftige eller moderate hud- eller øyeirriterende, med signalordet "forsiktig". Toksisitetsvurderingen for fare for fisk og annet vannlevende liv er også høy for både Halts og WinterGuard.

Følgelig, hvordan påvirker gjødsel og plantevernmidler miljøet?

Overdreven bruk av gjødsel og plantevernmidler av bønder i landbruket for å øke avlingene er skadelig for miljø og menneskers helse. Gjødsel og plantevernmidler bruk har ført til problemet med luft-, vann- og jordforurensning. Dessuten siver av gjødsel og plantevernmidler forurenser også grunnvannet.

Hva er farene ved bruk av gjødsel?

Noen av de skadelige kjemikaliene gjødsel kan føre til forurensning av vannveier, kjemisk forbrenning av avlinger, økt luftforurensning, forsuring av jorda og mineralforringelse av jorda.

Anbefalt: