Hva er forskjellen mellom bedriftsmarkedet og forbrukermarkedet?
Hva er forskjellen mellom bedriftsmarkedet og forbrukermarkedet?

Video: Hva er forskjellen mellom bedriftsmarkedet og forbrukermarkedet?

Video: Hva er forskjellen mellom bedriftsmarkedet og forbrukermarkedet?
Video: BUSINESS MARKET VS. CONSUMER MARKET IN HINDI | Concept, Examples & Difference | Marketing Management 2024, Kan
Anonim

Forretningsmarkedsføring : Forretningsmarkedsføring refererer til salg av enten produkter eller tjenester eller begge av en organisasjon til andre organisasjoner som videre selger det samme eller bruker for å støtte sitt eget system. I forbrukermarkeder , selges produktene til forbrukere enten til eget bruk eller bruk av familiemedlemmer.

I denne forbindelse, hvordan er kjøpsatferd i bedriftsmarkedet forskjellig fra forbrukermarkedet?

Forbrukerkjøp involverer vanligvis en individuell beslutningstaker i en enkelt-trinns transaksjon. Sammenlignet med forbruker beslutningstaking, virksomhetens kjøpsatferd er preget av en formell flertrinnsprosess utført profesjonelt over en periode, som involverer mange mennesker i samhandling innenfor en formell organisasjon.

I tillegg, hva er forskjellen mellom forbruker- og forretningsprodukter? Produkter som er i sin endelige form og er klare til å bli kjøpt og konsumert av enkeltpersoner eller husholdninger for deres personlige tilfredsstillelse, klassifiseres som forbrukerprodukter . På den annen side, hvis de er kjøpt av en virksomhet til eget bruk, blir de vurdert forretningsprodukter.

På samme måte blir det spurt, hva er et forbrukermarked?

De forbruker marked gjelder kjøpere som kjøper varer og tjenester for forbruk i stedet for videresalg. Imidlertid ikke alle forbrukere er like i sin smak, preferanser og kjøpsvaner på grunn av forskjellige egenskaper som kan skille visse forbrukere fra andre.

Hva er de fem typene verktøy som tilbys av virksomheten?

De fem primære verktøyene er form, tid, sted, besittelse og informasjon.

Anbefalt: