Hva kom først den store depresjonen eller ww2?
Hva kom først den store depresjonen eller ww2?

Video: Hva kom først den store depresjonen eller ww2?

Video: Hva kom først den store depresjonen eller ww2?
Video: Mellomkrigstiden - 3/4 - Den store depresjonen 2024, April
Anonim

Depresjon & andre verdenskrig (1929-1945) 29. oktober 1929 var en mørk dag i historien. "Black Tuesday" er dagen da aksjemarkedet krasjet, og offisielt satte i gang Den store depresjonen . Slutten på Den store depresjonen kom omtrent i 1941 med Amerikas inntreden i Andre verdenskrig.

Hvordan bidro den store depresjonen i denne forbindelse til starten av ww2?

Selv om den store depresjonen var en økonomisk krise og WW2 var en geopolitisk krise, begge hadde NOE av sine røtter i det samme årsaken dvs. WW1. Dette forårsaket sammenbruddet av tysk industri = førte direkte til Hitlers oppgang til makten også fremkalt av fremveksten av økonomisk kriser som inflasjon og arbeidsledighet.

Ved siden av ovenfor, når begynte den store depresjonen og hvorfor? Amerikas "Great Depression" begynte med det dramatiske krakket i aksjemarkedet på "Black Thursday", 24. oktober 1929 da 16 millioner aksjer raskt ble solgt av panikkinvestorer som hadde mistet troen på amerikansk økonomi.

Når startet den store depresjonen i denne forbindelse?

August 1929 - mars 1933

Avsluttet New Deal eller ww2 den store depresjonen?

De Ny avtale programmer gjorde ikke slutt de Depresjon . Den var de voksende stormskyene i Europa, amerikansk bistand til de allierte, og til slutt, amerikansk inntreden i Andre verdenskrig etter bombingen av Pearl Harbor som revitaliserte nasjonens økonomi.

Anbefalt: