Hvordan fungerer det administrerte flytende valutakurssystemet?
Hvordan fungerer det administrerte flytende valutakurssystemet?

Video: Hvordan fungerer det administrerte flytende valutakurssystemet?

Video: Hvordan fungerer det administrerte flytende valutakurssystemet?
Video: Managed Floating Exchange Rates I A Level and IB Economics 2024, Kan
Anonim

EN administrert flytende valutakurs er en regime som tillater en utstedende sentralbank å intervenere regelmessig i valutamarkeder for å endre retningen til valutaens flyte og forsterke betalingsbalansen i overdrevent volatile perioder.

På denne måten, hva er en administrert flytende valuta?

Administrert flyte regimet er det nåværende internasjonale finansielle miljøet der valutakurser svinger fra dag til dag, men sentralbanker prøver å påvirke landenes valutakurser ved å kjøpe og selge valutaer å opprettholde et visst område.

For det andre, hvorfor kalles det flytende flytende? På grunn av grunnen til at regjeringen blander seg inn i det, og de prisene som skulle avgjøres av etterspørsels- og tilbudsregelen, har blitt intervenert av sentralbanken. Slik er det kjent som skittent flytende vurdere.

Hvordan styrer regjeringen derfor valutakursen?

Myndighetene Innflytelse Det endres indirekte valutakurser når den hever eller senker de innmatede midlene vurdere . For eksempel, hvis den senker vurdere , som reduserer interessen priser i hele det amerikanske banksystemet. Det reduserer også tilgangen på penger. Begge disse resultatene gjør dollaren sterkere i forhold til andre valutaer.

Hva er forskjellen mellom uavhengige flytende administrerte flytende og faste valutakurssystemer?

Flytende priser i motsetning til fast rente , a flytende valutakurs bestemmes av det private markedet gjennom tilbud og etterspørsel. EN flytende rente blir ofte betegnet som "selvkorrigerende", som noen forskjeller i tilbud og etterspørsel vil automatisk bli korrigert i marked. I virkeligheten, nei valuta er helt fikset eller flytende.

Anbefalt: