Hvordan beregnes FSI-plot?
Hvordan beregnes FSI-plot?

Video: Hvordan beregnes FSI-plot?

Video: Hvordan beregnes FSI-plot?
Video: AR PHAETONU IZDEVĀS NETICAMI LABI! 2024, April
Anonim

Som en formel: Floor Space Index = (totalt dekket areal i alle etasjer i alle bygninger på en viss plott , brutto gulvareal) / (areal av plott ). FSI står for Floor Space index. Tallet definerer i utgangspunktet det maksimale gulvarealet du kan bygge på landområdet ditt i forhold til plott området du har.

Følgelig, hvordan beregnes FSI bebygd areal?

Det er regnet ut ved å dele totalen som dekkes bygget - opp område på alle etasjer i en bygning ved område av tomten den står på . For eksempel, hvis du har 1000 kvadratmeter land på som du vil bygge et bolig- eller næringsliv bygning og FSI i din lokalitet er 1,5, så kan du bygge opp til 1500 kvm.

Vet også, hva er tillatt FSI? F. S. I betyr gulvarealindeks eller gulvarealforhold. Det er et forhold mellom totalt dekket konstruksjonsareal og tomtestørrelsen, dvs. tomtens areal. Anta for eksempel at landarealet er 10 000 kvadratmeter. ft. og F. S. I tillatt er 2,00, kan du ikke bygge mer enn 20 000 Sq.

Deretter kan man også spørre, hva er 1,5 FSI?

For eksempel, når vi sier FSI på et bestemt sted er 1.5 , betyr det at hvis det er en tomt på 1000 sq ft, kan det totale gulvarealet ikke overstige 1500 sq ft.

Er balkong inkludert i FSI?

Vi har bestemt det siden balkonger er inkludert i Floor Space Index ( FSI ), vil vi ikke lenger gjenkjenne dem. Det er opp til byggherren å sørge for en balkong , men hvis det er det sørget for den kan ikke vedlegges. For å sikre at det ikke er noen projeksjon inn i det åpne rommet, har BMC fullstendig avvist balkonger i første etasje.

Anbefalt: