Hva får en person til å ha en kolostomipose?
Hva får en person til å ha en kolostomipose?

Video: Hva får en person til å ha en kolostomipose?

Video: Hva får en person til å ha en kolostomipose?
Video: What causes a person to have a colostomy bag? - Dr. Rajasekhar M R 2024, April
Anonim

Grunner en kolostomi er gjort inkluderer: Infeksjon av magen, for eksempel perforert divertikulitt eller en abscess. Skade på tykktarmen eller endetarmen (for eksempel et skuddsår). Endetarms- eller tykktarmskreft.

Hvis du tar dette i betraktning, hvorfor skulle noen ha en kolostomipose?

Det er mange grunner til at du kan trenge stomi. Vanlige årsaker inkluderer tarmkreft, blærekreft, inflammatorisk tarmsykdom (Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt), divertikulitt eller en hindring i blæren eller tarmen. En stomi kan være midlertidig eller permanent avhengig av årsaken.

Deretter er spørsmålet, hvor lenge kan du leve med en kolostomipose? Lang -tidstilstand tøff for unge pasienter «Det er en annen virkelighet for noen som skal bo med en bag tre eller fem år, vs. 60 eller 80 år, sier hun.

Følgelig, hvilken sykdom krever en kolostomipose?

Kolostomier - og resulterende kolostomiposer - brukes til å hjelpe pasienter som har problemer med tykktarmen. Sykdommer som kan føre til at en person har en kolostomi inkluderer tarmkreft , IBD-er som for eksempel Crohns og kolitt , og divertikulitt.

Er en kolostomipose permanent?

EN kolostomi kan være midlertidig eller fast . Det gjøres vanligvis etter tarmkirurgi eller skade. Mest permanente kolostomier er "slutt kolostomier , " mens mange er midlertidige kolostomier bringe siden av tykktarmen opp til en åpning i magen. Avføring renner fra stomien til en bag eller pose festet til magen.

Anbefalt: