Hvorfor er det viktig å sortere kostnader i produktkostnader og periodekostnader?
Hvorfor er det viktig å sortere kostnader i produktkostnader og periodekostnader?

Video: Hvorfor er det viktig å sortere kostnader i produktkostnader og periodekostnader?

Video: Hvorfor er det viktig å sortere kostnader i produktkostnader og periodekostnader?
Video: Hvorfor vil du være leder? - Steinar Bjartveit 2024, Kan
Anonim

Hvorfor er skillet mellom produktkostnader og periodekostnader viktige ? Skillet mellom produktkostnader og periodekostnader er viktig å: Måle et selskaps nettoinntekt på riktig måte i løpet av tiden spesifisert på resultatregnskapet, og. Å rapportere riktig koste av varelageret i balansen.

På denne måten, hva er forskjellen mellom produktkostnader og periodekostnader?

Nøkkelen forskjellen mellom produktkostnader og periodekostnader er det produktkostnader bare påløper hvis Produkter er anskaffet eller produsert, og periodekostnader er knyttet til tidens gang. Eksempler av produktkostnader er direkte materialer, direkte arbeidskraft og tildelt fabrikkoverhead.

I tillegg, hvorfor er periodekostnaden viktig? Eksempler av periodekostnader inkluderer husleie, kontorrekvisita, lønn og markedsførings- og reklameutgifter. Å skille disse utgiftene er veldig viktig til en bedrift. Forståelse Periodekostnader eller SG&A er avgjørende for å beregne månedlige utgifter og beregne nødvendige topplinjeinntektskrav.

Foruten dette, hvorfor spiller det noen rolle om en kostnad er en produktkostnad eller en periodekostnad?

De produktkostnader av direkte materialer, direkte arbeidskraft og produksjonskostnader er også " inventarbar " kostnader , siden disse er nødvendige kostnader av å produsere Produkter . Som et resultat, periodekostnader kan ikke tilordnes til Produkter eller til koste av inventar.

Hvorfor blir visse kostnader referert til som produktkostnader?

Kort sagt, hvilken som helst kostnader påløpt i prosessen med å anskaffe eller produksjon en produkt er vurderte produktkostnader . Produktkostnader blir ofte behandlet som inventar og er henvist til som inventarbare kostnader fordi disse kostnader brukes til å verdsette varelageret.

Anbefalt: