Hva er faste kostnader og variable kostnader i økonomi?
Hva er faste kostnader og variable kostnader i økonomi?

Video: Hva er faste kostnader og variable kostnader i økonomi?

Video: Hva er faste kostnader og variable kostnader i økonomi?
Video: Faste og variable kostnader 2024, Kan
Anonim

I økonomi , variable kostnader og faste kostnader er de to viktigste kostnader en bedrift har når de produserer varer og tjenester. EN variable kostnader varierer med mengden som produseres, mens a faste kostnader forblir den samme uansett hvor mye produksjon et selskap produserer.

Med tanke på dette, hva er faste kostnader og variable kostnader for eksempel?

Variable kostnader og Faste kostnader Faste kostnader inkluderer ofte husleie, bygninger, maskiner osv. Variable kostnader er kostnader som varierer med utgang. Som regel variable kostnader øke med konstant hastighet i forhold til arbeid og kapital. Variable kostnader kan omfatte lønn, verktøy, materialer brukt i produksjonen, etc.

I tillegg, hvorfor er faste kostnader og variable kostnader viktige? Det er veldig viktig for småbedriftseiere å forstå hvordan deres ulike kostnader reagere på endringer i volumet av varer eller tjenester som produseres. Stordriftsfordeler er mulige fordi i de fleste produksjonsoperasjoner faste kostnader er ikke relatert til produksjonsvolum; variable kostnader er.

På denne måten, hva mener du med faste kostnader?

I administrasjonsregnskap, faste kostnader er definert som utgifter at gjøre ikke endres som en funksjon av aktiviteten til en virksomhet, innenfor den aktuelle perioden. For eksempel må en forhandler betale husleie og strømregninger uavhengig av salg.

Hva er et eksempel på faste kostnader?

Noen eksempler av faste kostnader inkludere husleie, forsikringspremier eller lånebetalinger. Faste kostnader kan skape stordriftsfordeler, som er reduksjoner i per enhet kostnader gjennom økt produksjonsvolum. Til eksempel , lederlønninger varierer vanligvis ikke med antall produserte enheter.

Anbefalt: