Hva er en tynnvegget sylinder?
Hva er en tynnvegget sylinder?

Video: Hva er en tynnvegget sylinder?

Video: Hva er en tynnvegget sylinder?
Video: Узнав этот СЕКРЕТ ты никогда не выбросишь пустой баллон! Полезные советы и хитрости! 2024, Kan
Anonim

Når en tynn - vegger rør eller sylinder utsettes for indre trykk en bøyle og lengdespenninger produseres i vegg . For tynnvegget ligninger under vegg tykkelse er mindre enn 1/20 av røret eller sylinder diameter.

På samme måte kan du spørre, hva er en tynnvegget trykkbeholder?

EN tynn - vegget trykkbeholder er en der huden på fartøy har en tykkelse som er mye mindre enn den totale størrelsen på fartøy , og fartøy er utsatt for indre press som er mye større enn utvendig luft press.

For det andre, hva er trådvikling av tynn sylinder? Trådvikling av tynn Inngjerdet Sylindre . En måte å styrke en tynn vegget rør mot et Internt Trykk er til å vikle utsiden med metalltråd under spenning. Dette setter røret i kompresjon og reduserer følgelig bøylestressen.

I tillegg, hva er radiell spenning i tynn sylinder?

De radiell spenning for en tykkvegget sylinder er lik og motsatt av manometertrykket på den indre overflaten, og null på den ytre overflaten. Det omkretsmessige understreke og langsgående stresser er vanligvis mye større for trykkbeholdere, og så for tynn - forekomster med vegger, radiell spenning er vanligvis neglisjert.

Hva betyr bøylestress?

Hoop stress er de omkrets kraft per flateenhet (Psi) i rørveggen på grunn av innvendig trykk. Den kan forklares som den største strekkstyrken understreke i et støttet rør som bærer et fluid under trykk.

Anbefalt: