Hvor gammel bør hestegjødsel være til hage?
Hvor gammel bør hestegjødsel være til hage?

Video: Hvor gammel bør hestegjødsel være til hage?

Video: Hvor gammel bør hestegjødsel være til hage?
Video: Dette skal ikke legges til jorden for frøplanter 2024, April
Anonim

Gjødsel som er stablet og latt være alene, vil sakte brytes ned. Dette kan ta tre til fire måneder hvis forholdene er ideelle. Det kan ta et år eller mer hvis utgangsmaterialet inneholder et bredt karbon:nitrogen-forhold (som tilfellet er når gjødsel inneholder flis).

På samme måte spør folk, hvor gammel bør gjødsel være til hage?

Hvis du dyrker avlinger der den spiselige delen er i kontakt med jorda (som gulrøtter, rødbeter eller poteter), frisk gjødsel applikasjoner bør gjøres minst fire måneder før høsting. På andre spiselige avlinger, ferske gjødsel applikasjoner bør gjøres minst tre måneder før høsting.

Likeledes, er heste- eller kugjødsel bedre for hagen? Hestegjødsel er omtrent halvparten så rik som kylling gjødsel , men rikere på nitrogen enn kugjødsel . Og, som kyllingskitt, regnes det som "varmt". Hestegjødsel inneholder ofte mye ugressfrø, noe som betyr at det er lurt å kompostere det med en varmkomposteringsmetode.

På denne måten, kan jeg legge hestemøkk på hagen min?

Selv om det kan være mer ernæringsmessig, hestemøkk kan også inneholde flere ugressfrø. Av denne grunn er det vanligvis bedre å bruke kompostert hestemøkk i hage . Kompostert hestemøkk kan også brukes i hage når som helst på året. Bare sleng den over hage området og arbeid det inn i jorden.

Hvilke grønnsaker liker ikke gjødsel?

Veg det som masse av gjødsel er poteter og marg/courgetter/gresskar. Det er rotavlingene du bør unngå å gjødsle helt, det vil si gulrøtter, pastinakk, reddik, svensk osv., Da det får roten til å "gaffel". Også løk ikke gjør det trenger gjødsel heller.

Anbefalt: