Innholdsfortegnelse:

Hvordan beregner du skyldnerens inkassoperiode i dager?
Hvordan beregner du skyldnerens inkassoperiode i dager?

Video: Hvordan beregner du skyldnerens inkassoperiode i dager?

Video: Hvordan beregner du skyldnerens inkassoperiode i dager?
Video: Skylanders SWAP Force - Право выбора 2024, Kan
Anonim

Hvis et selskap gir én måneds kreditt, bør det i gjennomsnitt gjøre det samle inn sin gjeld innen 45 dager . De debitor inkassoperiode forhold er regnet ut ved å dele det skyldige beløpet ved handel skyldnere ved det årlige salget på kreditt og gange med 365.

Følgelig, hvordan beregner du debitoromsetningsdager?

Kundefordringer omsetningsforhold

  1. Kundefordringer omsetningsforhold = Netto kredittsalg / gjennomsnittlig kundefordring.
  2. Fordringer omsetning i dager = 365 / Fordringer omsetningsgrad.
  3. Tilgodehavende omsetning i dager = 365 / 7,2 = 50,69.

som er riktig for å øke inkassoperioden? Svar: I regnskapsføringen begrepet Debitor Inkassoperiode angir gjennomsnittlig tid det tar å samle inn handelsgjeld. Med andre ord en reduksjon periode av tid er en indikator på økende effektivitet. Det gjør det mulig for bedriften å sammenligne det virkelige innsamlingsperiode med innvilget/teoretisk studiepoeng periode.

I denne forbindelse, hvordan beregner du kundefordringsdager?

Forholdet er regnet ut ved å dele sluttregnskapet fordring ved Total kredittsalg for perioden og gange det med antall dager i perioden. Oftest er dette forholdet regnet ut ved årsskiftet og multiplisert med 365 dager . Regnskap fordring finnes i balansen ved utgangen av året.

Hva er et godt AR-omsetningsforhold?

Den gjennomsnittlige kundeomsetning i dager ville være 365 / 11.76 eller 31.04 dager. For selskap A bruker kundene i gjennomsnitt 31 dager på å betale sine fordringer. Hvis selskapet hadde en 30-dagers betalingspolicy for sine kunder, gjennomsnittet kundeomsetning viser at kunder i gjennomsnitt betaler én dag for sent.

Anbefalt: