Hvilken gjødsel er best for planter?
Hvilken gjødsel er best for planter?

Video: Hvilken gjødsel er best for planter?

Video: Hvilken gjødsel er best for planter?
Video: This is not to be added to the soil for seedlings 2024, Kan
Anonim

De beste gjødsel for hager er skikkelig kompostert gjødsel . Det kalles ofte svart gull, spesielt når det inneholder ku gjødsel . Når du driver husmannsplass har du mange forskjellige typer gjødsel . Fantastisk for oss alle husdyrene gjødsel kan brukes som gjødsel.

I denne forbindelse, hvilke planter liker gjødsel?

Det er også lavere i de "fruktende og roterende" næringsstoffene fosfor og kalium, og det er derfor vi alltid advarer folk mot å bruke hestegjødsel på blomstring planter. Bruk den på ikke- blomstring , nitrogenhungrige planter som plener, mais, poteter, hvitløk og salat; men ikke på tomater , paprika , blomster og slikt.

Videre, er kugjødsel bra for alle planter? Kompostert kugjødsel gjødsel gjør et utmerket vekstmedium for hage planter . Når omgjort til kompost og matet til planter og grønnsaker, kugjødsel blir en næringsrik gjødsel . Den kan blandes i jorden eller brukes som toppdressing. De fleste komposteringsbøtter eller hauger er plassert innen rekkevidde fra hagen.

Foruten dette, hvordan påfører du gjødsel på en plante?

En av de beste måtene å bruke gjødsel som anlegg gjødsel er ved å blande det inn med kompost. Kompostering gjødsel eliminerer muligheten for å brenne planter . Et annet alternativ er å dyrke den ned i jorden før vårplanting, for eksempel om høsten eller vinteren. Generelt er høsten den beste tiden å bruke gjødsel i hagen.

Når bør jeg legge til gjødsel i hagen min?

Påfør lagret eller kompostert gjødsel til ditt spiselige hage 90 dager før høsting hvis produktene ikke kommer i kontakt med jord . Påfør 120 dager før planting av rotvekster. Dryss det aldri på toppen av planter, spesielt salat og andre grønne blader.

Anbefalt: