Hvorfor er gjødsel en upålitelig gjødsel?
Hvorfor er gjødsel en upålitelig gjødsel?

Video: Hvorfor er gjødsel en upålitelig gjødsel?

Video: Hvorfor er gjødsel en upålitelig gjødsel?
Video: LR aloe Vera 20 år og det brukes hverken gjødsel, sprøytemidler eller andre kjemikalier i dyrkingen 2024, Kan
Anonim

Bruker kompostert Gjødsel som Mulch

Fordi gjødsel regnes som en sakteutløsende plante gjødsel , gir det små mengder næringsstoffer over en lengre periode. Pass imidlertid på at den ikke er fersk gjødsel . Fersk gjødsel er for sterk for planter, da den inneholder for store mengder nitrogen, som kan brenne plantene.

Dessuten, hvorfor er gjødsel en god gjødsel?

Gjødsel forsyner plantene umiddelbart med nitrogen, fosfor, kalium og andre næringsstoffer ved å varme opp jorda, noe som fremskynder nedbrytningen og senker jordas surhetsgrad, eller pH, mindre enn kjemisk gjødsel.

Man kan også spørre, er for mye gjødsel dårlig for planter? Du kan ha For mye Kompost. Kompost er en god kilde til næringsstoffer, og den bygger jordstruktur – begge deler er bra for planter . Men for mye kompost kan være et problem. Dette er sant for anlegg basert og gjødsel basert kompost, men det er det verre til gjødsel basert kompost.

Med tanke på dette, hva er ulempene med gjødsel?

ULEMPER VED GJØDSEL : 1) GJØDSEL ER STOR MED LAVT NÆRINGSINNHOLD. 2)DE ER Upraktiske Å HÅNDTERE, OPPBEVARE OG TRANSPORTERE. 3) DE ER IKKE NÆRINGSSPESIFIKKE.

Hvorfor tror du noen bønder gjødsler med gjødsel fremfor kunstgjødsel?

Gjødsel tilfører mye mer enn høste næringsstoffer til jorda din. Han fortsetter: "Det øker kationbytterkapasiteten til jorda, eller jordens evne til å holde på næringsstoffer og plantevernmidler og lage dem mer effektive enn hvis du var bare søker gjødsel ." Det er mer.

Anbefalt: