Hvordan finner jeg et generisk legemiddelnavn?
Hvordan finner jeg et generisk legemiddelnavn?

Video: Hvordan finner jeg et generisk legemiddelnavn?

Video: Hvordan finner jeg et generisk legemiddelnavn?
Video: Difference Between Generic and Brand Name Medications - MedStar Pharmacies 2024, April
Anonim

De generisk navn er tildelt, i USA, av et offisielt organ – United States Adopted Names (USAN) Council. Merket Navn er utviklet av selskapet som ber om godkjenning for legemiddel og identifiserer det som den eksklusive eiendommen til det selskapet.

Spørsmålet er også, hvordan finner jeg det generiske navnet på et legemiddel?

Til finne ut om et merke- navngi stoffet har en generisk alternativ, skriv inn sin Navn i søkeboksen til venstre på siden. Sammen med å fortelle deg dens aktive ingrediens og legemiddel klasse, viser informasjonen hvorvidt det er en generisk versjon tilgjengelig.

I tillegg, hva er et eksempel på et generisk legemiddel? An eksempel på et generisk legemiddel , en som brukes for diabetes, er metformin. Et merkenavn for metformin er Glucophage. (Merkenavn skrives vanligvis med store bokstaver mens generisk navn er det ikke.) A generisk legemiddel , en som brukes for hypertensjon, er metoprolol, mens et merkenavn for det samme legemiddel er Lopressor.

Så, har alle legemidler et generisk navn?

EN generisk legemiddel kan selges under dens generisk navn eller under et merke Navn (en merkevare generisk legemiddel ), men ikke under merket Navn brukt av den opprinnelige patentinnehaveren. Ikke alle off-patent legemidler har generiske versjoner.

Hva er forskjellen mellom generisk og merkenavn?

Merke Narkotika The merkenavn av et medikament er Navn gitt av selskapet som lager stoffet og er vanligvis lett å si for salgs- og markedsføringsformål. De generisk navn , på den annen side, er Navn av den aktive ingrediensen.

Anbefalt: