Hva er målet med opplæringsprogrammer for mangfold som fokuserer på holdninger?
Hva er målet med opplæringsprogrammer for mangfold som fokuserer på holdninger?

Video: Hva er målet med opplæringsprogrammer for mangfold som fokuserer på holdninger?

Video: Hva er målet med opplæringsprogrammer for mangfold som fokuserer på holdninger?
Video: Marco #snakkerom verdier og forbilder 2024, Kan
Anonim

Hva er målet med opplæringsprogrammer for mangfold som fokuserer på holdninger? Programmer som fokuserer på holdninger har mål om å øke deltakernes bevissthet av kulturelle og etniske forskjeller, samt forskjeller i personlige egenskaper og fysiske egenskaper (som funksjonshemninger).

Tilsvarende spørs det, hva bør mangfoldstrening fokusere på?

Meningen med mangfoldstrening er å øke deltakernes kulturelle bevissthet, kunnskap og kommunikasjon. Mangfoldstrening kan være til nytte for en organisasjon ved å bidra til å forhindre brudd på borgerrettigheter, øke inkluderingen av ulike identitetsgrupper og fremme bedre teamarbeid.

I tillegg, hvorfor er opplæring i mangfold og inkludering viktig? Mangfoldstrening er en viktig trinn for å nå dette målet. Opplæring hjelper ansatte med å bli mer bevisste på ubevisste skjevheter og andre barrierer for mangfold og inkludering , og motiverer positiv atferd og holdninger – avgjørende for å skape og opprettholde en respektfull, inklusive arbeidsplass.

Med tanke på dette, hva er treningsprogrammer for mangfold?

Mangfoldstrening er noen program designet for å legge til rette for positiv intergruppeinteraksjon, redusere fordommer og diskriminering, og generelt lære individer som er forskjellige fra andre hvordan de kan samarbeide effektivt.

Hva er de tre tilnærmingene til mangfoldstrening?

For å bestemme hvilken opplæring metoden er mest effektiv over tid, testet forskerne (Lindsey, King, Hebl, & Levine, 2015) tre mangfoldstrening strategier: perspektivtaking, målsetting og stereotypisk diskreditering.

Anbefalt: