Hvordan brukes gips i leirjord?
Hvordan brukes gips i leirjord?

Video: Hvordan brukes gips i leirjord?

Video: Hvordan brukes gips i leirjord?
Video: Hvordan bruke ei gjerdesag 2024, Kan
Anonim

Det første trinnet er å legge til gips til jord . Søke om gips ved 1 kilo per kvadratmeter, graver dette inn i de øverste 10-15 cm godt. Gips fungerer på leire , bryte den opp i små smuldrete biter som gjør den lettere å jobbe med og forbedrer også dreneringen.

Videre, er gips bra for leirjord?

Gips er kalsiumsulfat, et naturlig forekommende mineral. Det har blitt utpekt som gunstig for å bryte opp kompakt jord , særlig leirjord . Det er nyttig for å endre jord struktur av for tung jordsmonn som har blitt påvirket av stor trafikk, flom, overbearbeiding eller rett og slett altfor værfarne.

For det andre, kan du legge for mye gips til jord? Reduserer skadelige effekter av surt jord på plener og hager. Legger til for mye lime til jord kan skade den som mye som å ha høye syrenivåer. Gips vil ikke endre pH-nivåer. Jord i Sørøst-USA inneholder ofte leire og kan ha nytte av gips , som vil tørre og kystnære områder med høy jord salter.

Dessuten, hvor mye gips trenger jeg til leirjord?

Sett en plenspreder eller håndholdt hagespreder til 40 pund per 1000 kvadratfot for eksisterende plener eller hager, eller 20 til 30 pund per 1000 kvadratfot for uplantet jord . Tilsett granulert gips til spredebeholderen til gips når fylllinjen.

Hvor lang tid tar det før gips virker?

Tilsett pulverisert gips med en hastighet på to til tre håndfuller per kvadratmeter, grav deretter jorden over og vann den inn. (Det vil ta flere måneder å få full effekt.

Anbefalt: