Hvilke land var involvert i den store depresjonen?
Hvilke land var involvert i den store depresjonen?

Video: Hvilke land var involvert i den store depresjonen?

Video: Hvilke land var involvert i den store depresjonen?
Video: The Great Depression: Crash Course US History #33 2024, Kan
Anonim

De Den store depresjonen som begynte på slutten av 1920-tallet var et verdensomspennende fenomen. I 1928, Tyskland, Brasil og økonomiene i Sørøst-Asia var deprimert. Tidlig i 1929, økonomiene i Polen, Argentina og Canada var kontrahering, og den amerikanske økonomien fulgte i midten av 1929.

På samme måte, hvordan påvirket den store depresjonen andre land?

Imidlertid i mange land de negative effektene av den store depresjonen varte til begynnelsen av andre verdenskrig. De Den store depresjonen hadde ødeleggende effekter i land både rik og fattig. Personinntekt, skatteinntekter, fortjeneste og priser falt, mens internasjonal handel stupte med mer enn 50 %.

Videre, hvorfor skjedde den store depresjonen? Det begynte etterpå de børskrakket i oktober 1929, som sendte Wall Street i panikk og utslettet millioner av investorer. Over de de neste årene falt forbruksutgifter og investeringer, noe som førte til kraftige fall i industriproduksjon og sysselsetting ettersom sviktende selskaper permitterte arbeidere.

Spørsmålet er også hvem som ble mest berørt av den store depresjonen?

Omtrent 15 millioner amerikanere var arbeidsløse og nesten halvparten av USAs banker hadde sviktet innen 1933. Amerikanerne forestilte seg ikke at The Den store depresjonen ville skje etter at markedet krasjet siden 90 % av amerikanske husholdninger ikke eide noen aksjer i 1929.

Timing og alvorlighetsgrad.

land avslå
Argentina 17.0%
Brasil 7.0%

Når startet den store depresjonen?

August 1929 - mars 1933

Anbefalt: