I hvilken rekkefølge betales gjeld fra et dødsbo?
I hvilken rekkefølge betales gjeld fra et dødsbo?

Video: I hvilken rekkefølge betales gjeld fra et dødsbo?

Video: I hvilken rekkefølge betales gjeld fra et dødsbo?
Video: Skatteekspert: Mange benytter ikke skattereglerne i dødsboer 2024, April
Anonim

Hvis det ikke er nok penger eller eiendeler i eiendom å betale ned alle gjeld , og så gjeld ville vært betalt i prioritet rekkefølge til pengene eller eiendelene er tomme. Eventuelle gjenværende gjeld vil sannsynligvis bli avskrevet. Hvis nei eiendom er igjen, så er det ingen penger til å betale ned gjeld og gjeld vil vanligvis dø med dem.

På denne måten, hva er betalingsrekkefølgen for en dødsbo?

Typisk vil honorarer - som tillitsmann, advokat, bobestyrer og eiendom skatter - er betalt først, etterfulgt av begravelses- og begravelseskostnader. Hvis avdød medlemmets familie var avhengig av ham eller henne for levekostnader, vil de motta et "familietilskudd" for å dekke utgifter. Den neste prioritet er føderale skatter.

For det andre, kan kreditorer ta ut pensjonen din etter døden? Kreditorer typisk kan ikke gå etter din pensjonisttilværelse kontoer eller livsforsikringsytelser. De vil gå til de navngitte mottakere og ikke er en del av de skifteprosess som ordner seg din eiendom. I i tillegg er livsforsikringsutbetalinger vanligvis ikke skattepliktige.

Følgelig, hvilken gjeld betales først etter døden?

Solvent bo Hvis boet ditt er solvent, din begravelse og andre utgifter og din gjeld må være betalt først . Hvis du dør uskifte (uten å opprette testament), er resten av boet ditt deretter delt i i samsvar med reglene på intestacy.

Hvor lang tid tar det å betale ut arv?

Typisk det tar rundt 6 til 9 måneder for mottakerne å begynne å motta sine arv , men dette varierer avhengig av kompleksiteten til eiendommen. For gratis førstegangsråd og veiledning ring våre skifterådgivere på 03306069584 eller kontakt oss online og vi vil hjelpe deg.

Anbefalt: