Hva er eksempler på firmaer i et oligopolistisk marked?
Hva er eksempler på firmaer i et oligopolistisk marked?

Video: Hva er eksempler på firmaer i et oligopolistisk marked?

Video: Hva er eksempler på firmaer i et oligopolistisk marked?
Video: Сегодня 3 декабря сложите это в мусорный пакет и выбросите подальше от дома, идут добрые перемены 2024, Kan
Anonim

Bilproduksjon en annen eksempel av en oligopol , med de ledende bilprodusentene i USA som Ford (F), GMC og Chrysler. Selv om det er mindre mobiltelefonleverandører, er leverandørene som har en tendens til å dominere bransjen Verizon (VZ), Sprint (S), AT&T (T) og T-Mobile (TMUS).

Tilsvarende, hva er et oligopol og gi et eksempel?

Oligopol er en form for ufullkommen konkurranse og beskrives vanligvis som konkurransen blant noen få. Derfor, Oligopol eksisterer når det er to til ti selgere i et marked som selger homogene eller differensierte produkter. En god eksempel av en Oligopol er kald drikkeindustrien.

I tillegg, hva er et oligopolistisk marked? Oligopol er en marked struktur med et lite antall firmaer, hvorav ingen kan hindre de andre fra å ha betydelig innflytelse. Konsentrasjonsforholdet måler marked andel av de største bedriftene. Et monopol er ett firma, duopol er to firmaer og oligopol er to eller flere firmaer.

Folk spør også, hva er eksempler på firmaer i et oligopolistisk marked som misbruker makten sin?

Hva er eksempler på firmaer i et oligopolistisk marked som misbruker sin makt? : En perfekt eksempel av en oligopol er bilindustrien, med de tre beste bilprodusentene Chrysler, Ford og GMC. En annen oligopol vil være mellom de to viktigste programvareprodusentene, Apple og Windows.

Er Nike et oligopol?

Nike er en oligopol fordi det er flere produsenter som lager de samme typer produkter, er det veldig vanskelig å komme inn på markedet på grunn av produsentene av markedet, og Nike har mye prissettingskraft.

Anbefalt: