Innholdsfortegnelse:

Hva betyr oligopolistisk?
Hva betyr oligopolistisk?

Video: Hva betyr oligopolistisk?

Video: Hva betyr oligopolistisk?
Video: What is an oligopoly? 2024, Kan
Anonim

Oligopol er en markedsstruktur med et lite antall firmaer, hvorav ingen kan holde de andre fra å ha betydelig innflytelse. Konsentrasjonsforholdet måler markedsandelen til de største selskapene. Et monopol er ett firma, duopol er to firmaer og oligopol er to eller flere firmaer.

Vet også, hva er oligopol med eksempel?

Oligopol oppstår når et lite antall store firmaer har hele eller mesteparten av salget i en bransje. Eksempler av oligopol florerer og inkluderer bilindustrien, kabel-TV og kommersielle flyreiser. Oligopolistisk firmaer er som katter i en pose.

Foruten ovenfor, hva kjennetegner et oligopolistisk marked? De tre viktigste kjennetegn av oligopol er: (1) en industri dominert av et lite antall store firmaer, (2) firmaer selger enten identiske eller differensierte produkter, og (3) industrien har betydelige etableringsbarrierer.

Følgelig, hva menes med oligopolistisk marked?

Oligopol er en marked struktur med et lite antall firmaer, hvorav ingen kan hindre de andre fra å ha betydelig innflytelse. Konsentrasjonsforholdet måler marked andel av de største bedriftene. Et monopol er ett firma, duopol er to firmaer og oligopol er to eller flere firmaer.

Hva er farene ved et oligopol?

Liste over ulempene ved et oligopol

  • Høyere konsentrasjonsnivåer reduserer forbrukernes valgmuligheter.
  • Samarbeid er mulig i denne strukturen for å redusere konkurransen ytterligere.
  • Det kan føre til skjevhet i beslutninger og irrasjonell atferd.
  • Med et oligopol kan det oppstå bevisste hindringer for etablering.

Anbefalt: