Hva er gapet til en bank?
Hva er gapet til en bank?

Video: Hva er gapet til en bank?

Video: Hva er gapet til en bank?
Video: Придется плыть голышом или найду брод? Девчонка на реке Уж. Одиночный поход в Припять. Часть 1. 2024, Kan
Anonim

De mellomrom er avstanden mellom eiendeler og gjeld. De vanligste eksemplene på en rente mellomrom er i bankbransjen. EN bank låner midler til én rente og låner ut pengene til en høyere rente. De mellomrom , eller forskjellen, mellom de to prisene representerer bankens profitt.

På samme måte, hva er et positivt gap?

Ordbok over bankvilkår for: positivt gap . positivt gap . forfall eller reprising mismatch i en banks eiendeler og gjeld der det er flere eiendeler som forfaller eller reprises i en gitt periode enn gjeld. En bank med en positivt gap er aktivasensitiv. Det motsatte er negativt mellomrom.

I tillegg, hva er et modenhetsgap? Forfallsgap er et mål på renterisiko for risikosensitive eiendeler og forpliktelser. Bruker forfallsgap modell kan de potensielle endringene i netto renteinntektsvariabelen måles.

Foruten ovenfor, hvordan bestemmes en banks varighetsgap?

De varighetsgap er et finans- og regnskapsbegrep og brukes vanligvis av banker, pensjonsfond eller andre finansinstitusjoner for å måle risikoen deres på grunn av endringer i renten. De varighetsgap måler hvor godt samsvaret er tidspunktene for kontantstrømmer (fra eiendeler) og kontantstrømmer (fra gjeld).

Hva er interessesensitivitetsgapet?

De rentefølsomhetsgap klassifiserer alle eiendeler, gjeld og transaksjoner utenfor balansen etter effektiv forfall fra en rente tilbakestill perspektivet. De rentefølsomhetsgap sammenligner mengden av eiendeler og gjeld i hver tidsperiode i rentefølsomhetsgap bord.

Anbefalt: