Hvor lenge må du gå til CCMA?
Hvor lenge må du gå til CCMA?

Video: Hvor lenge må du gå til CCMA?

Video: Hvor lenge må du gå til CCMA?
Video: Alle mot En 2024, Kan
Anonim

Ved usaklig oppsigelsestvist har en person kun 30 dager fra datoen da tvisten oppsto til å opprette sak. Hvis det dreier seg om urettferdig arbeidspraksis, har en person 90 dager å åpne en sak, og med diskrimineringssaker har en person 6 måneder på seg til å opprette en sak ved CCMA.

På denne måten, hvor lang tid har du på å henvise en sak til CCMA?

En ansatt må henvise saken til CCMA innen 90 dager etter at praksisen fant sted, eller innenfor 90 dager etter at den ansatte ble kjent med praksisen. En ansatt må henvise saken til CCMA innen seks måneder etter at den diskriminerende handlingen fant sted.

For det andre, hvordan beregner du CCMA-dager? Når det gjelder reglene, ordet dag ” i beregningen av enhver tidsperiode betyr en kalender dag , og den første dag er inkludert, men den siste dag er ekskludert. Den siste dag av enhver periode er ekskludert hvis den faller på en lørdag, søndag, helligdag eller på en dag i perioden mellom 16. desember og 7. januar.

På samme måte kan man spørre seg, hvordan fungerer CCMA-prosessen?

De CCMA står for Kommisjonen for forlik, mekling og voldgift. Det er et uavhengig organ (ikke knyttet til noe politisk parti, fagforening eller virksomhet) som har som mål å fremme rettferdig arbeidspraksis ved å løse arbeidskonflikter mellom ansatte og arbeidsgivere.

Er CCMA gratis?

Nei det er gratis . Hvilke skritt gjør jeg for å henvise tvister til CCMA ? Trinn 1: Hvis du har et arbeidsproblem, er det svært viktig at du tar skritt umiddelbart.

Anbefalt: