Hva er periode VS produktkostnad?
Hva er periode VS produktkostnad?

Video: Hva er periode VS produktkostnad?

Video: Hva er periode VS produktkostnad?
Video: EBU1 Resultatbudsjett 2024, Kan
Anonim

Nøkkelforskjellen mellom produktkostnader og periodekostnader er det produktkostnader bare påløper hvis Produkter er anskaffet eller produsert, og periodekostnader er knyttet til tidens gang. Eksempler av produktkostnader er direkte materialer, direkte arbeidskraft og tildelt fabrikkoverhead.

Herav, er lønn en produkt- eller periodekostnad?

Periodekostnader er de kostnader registrert som en kostnader i periode de er pådratt. Salgsutgifter som salg lønn , salgsprovisjoner og levering kostnader , og generelle og administrative utgifter som kontor lønn , og avskrivninger på kontorutstyr, er alle vurdert periodekostnader.

Deretter er spørsmålet, hva er produktkostnadene? Produktkostnad refererer til kostnader påløpt for å lage en produkt . Disse kostnader inkluderer direkte arbeidskraft, direkte materialer, forbruksmateriell og fabrikkoverhead. Produktkostnad kan også betraktes som koste av arbeidskraften som kreves for å levere en tjeneste til en kunde.

Dessuten, hva er et periodekostnadseksempel?

EN periodekostnad er noen koste som ikke kan aktiveres til forhåndsbetalte utgifter, varelager eller anleggsmidler. EN periodekostnad er mer knyttet til tidens gang enn med en transaksjonshendelse. Eksempler av periodekostnader er: Salgsutgifter. Annonseutgifter.

Hvordan beregner du periodekostnad?

Periodekostnader er kostnader som ikke kan aktiveres i et selskaps balanse. Disse uttalelsene er nøkkelen til både finansiell modellering og regnskap. Balansen viser selskapets totale eiendeler, og hvordan disse eiendelene er finansiert, enten gjennom gjeld eller egenkapital. Eiendeler = Gjeld + egenkapital.

Anbefalt: