Hva er PV i Kubernetes?
Hva er PV i Kubernetes?

Video: Hva er PV i Kubernetes?

Video: Hva er PV i Kubernetes?
Video: 5-1-kubernetes. Сохраняем данные . PV и PVC. Кубернетес на русском ( Практический курс по k8s ) 2024, April
Anonim

Programvaresjanger: Datamaskinklynge

Følgelig, hva er PV og PVC i Kubernetes?

Et vedvarende volum ( PV ) er en del av lagringen i klyngen som er klargjort av en administrator eller dynamisk klargjort ved hjelp av lagringsklasser. Det er en ressurs i klyngen akkurat som en node er en klyngressurs. Et vedvarende volumkrav ( PVC ) er en forespørsel om lagring fra en bruker. Det ligner på en Pod.

Foruten ovenfor, hva brukes et Kubernetes-volum til? EN Kubernetes volum er en katalog som inneholder data tilgjengelig for containere i en gitt Pod i orkestrerings- og planleggingsplattformen. Volumer gi en plug-in-mekanisme for å koble flyktige beholdere med vedvarende datalagre andre steder.

Dessuten, hva er StorageClass i Kubernetes?

EN Lagringsklasse gir administratorer en måte å beskrive "klassene" med lagring de tilbyr. Ulike klasser kan kartlegges til servicekvalitetsnivåer, eller til sikkerhetskopieringspolicyer eller til vilkårlige retningslinjer bestemt av klyngeadministratorene. Kubernetes selv er meningsløs om hva klasser representerer.

Hva er vedvarende volum i Kubernetes?

Kubernetes vedvarende volumer er administrator klargjort volumer . Disse er opprettet med et bestemt filsystem, størrelse og identifiserende egenskaper som f.eks volum IDer og navn. EN Kubernetes vedvarende volum har følgende attributter. Den leveres enten dynamisk eller av en administrator.

Anbefalt: