Hva er den anomiske arbeidsdelingen?
Hva er den anomiske arbeidsdelingen?

Video: Hva er den anomiske arbeidsdelingen?

Video: Hva er den anomiske arbeidsdelingen?
Video: L.U:N.A - ANOMI (Official Music Video) 2024, Kan
Anonim

I denne boken skrev Durkheim om en anomisk arbeidsdeling , en setning han brukte for å beskrive en forstyrret arbeidsdeling der noen grupper ikke lenger passer inn, selv om de gjorde det tidligere.

Tilsvarende, hva forårsaker arbeidsdeling?

Durkheim hadde dermed hevdet kraftig at arbeidsdeling er forårsaket av endringer i volum og tetthet av samfunn. Men dette var ennå ikke en fullstendig forklaring, for Durkheim erkjente at en slik spesialisering ikke var den eneste mulige løsningen på kampen for tilværelsen som deretter fulgte.

Vet du også, når startet arbeidsdelingen? På 1920-tallet benyttet Henry Ford seg av samlebåndet for å øke produktiviteten til å produsere biler. På samlebåndet var det en arbeidsdeling med arbeidere som konsentrerer seg om bestemte jobber. Matproduksjon. Et veldig grunnleggende eksempel på arbeidsdeling kunne sees i matinnsamling.

Angående dette, hva er arbeidsdelingen i følge Durkheim?

Durkheims konseptet med arbeidsdeling inkluderer en original eller mekanisk solidaritet som underordner individene. Konseptet går videre til å beskrive fortrengningen av denne underordningen ved bruk av frivillig eller organisk solidaritet der individet er påvirket av en forståelse av sosiale verdier.

Hva er et eksempel på anomi?

Eksempler : Følelsen av frakoblethet på grunn av mangel på felles sosiale verdier og normer som oppstår i høyhus. Og de som gjorde det motsatte pleide jeg å kategorisere dem som anomalier eller Anomi , en tilstand av ustabilitet som følge av et sammenbrudd av standarder og verdier eller fra mangel på hensikt.

Anbefalt: