Hva er ifølge Smith prinsippet som forårsaker arbeidsdelingen?
Hva er ifølge Smith prinsippet som forårsaker arbeidsdelingen?

Video: Hva er ifølge Smith prinsippet som forårsaker arbeidsdelingen?

Video: Hva er ifølge Smith prinsippet som forårsaker arbeidsdelingen?
Video: Division of Labor - Adam Smith 2024, Kan
Anonim

Adam Smith begynner med å slå fast at de største forbedringene i produksjonskraften til arbeid ligge i arbeidsdeling . Ved å øke produktiviteten arbeidsdeling øker også overfloden til et bestemt samfunn, og øker levestandarden selv for de fattigste.

Dessuten, hva sa Adam Smith om arbeidsdelingen?

Definisjon: Arbeidsdeling er et økonomisk konsept som sier at å dele produksjonsprosessen i ulike stadier gjør det mulig for arbeidere å fokusere på spesifikke oppgaver. Adam Smith bemerket hvordan effektiviteten av produksjonen ble betydelig økt fordi arbeidere var delt opp og gitt forskjellige roller i å lage en nål.

I tillegg, hva er konseptet med arbeidsdeling? Arbeidsdeling midler dele den yrkesaktive befolkningen inn i visse områder i henhold til deres spesialisering, slik at desentralisering av arbeidet kan gjøres og effektiviteten og produktiviteten til hver enkelt arbeider kan forbedres.

Dessuten, hva mener Smith med arbeidsdeling?

I det første kapittelet, Smith introduserer arbeidsdeling , hvilken midler at måten en vare eller tjeneste produseres på er delt opp i en rekke oppgaver som utføres av ulike arbeidere, i stedet for at alle oppgavene utføres av samme person.

Hvem oppfant arbeidsdelingen?

Adam Smith

Anbefalt: