Hvordan beregnes yrkesdeltakelsen?
Hvordan beregnes yrkesdeltakelsen?

Video: Hvordan beregnes yrkesdeltakelsen?

Video: Hvordan beregnes yrkesdeltakelsen?
Video: Теплый, уютный и очень удобный женский кардиган на пуговицах спицами! Расчет на любой размер! Часть1 2024, Kan
Anonim

Du regne ut de yrkesdeltakelse ved å dele antall personer som deltar aktivt i arbeidsstyrken av det totale antallet personer som er kvalifisert til å delta i arbeidsstyrken . Du kan deretter multiplisere den resulterende kvotienten med 100 for å få prosenten.

På denne måten, hva er formelen for yrkesdeltakelse?

Arbeidskraftsdeltakelse De vurdere beregnes ved å ta antall sysselsatte, delt på den totale voksne befolkningen og gange med 100 for å få prosenten. For dataene fra 2012 yrkesdeltakelse er 63,7 %. I USA yrkesdeltakelse er vanligvis rundt 67-68%.

På samme måte, hvordan beregnes undersysselsettingsraten? Undersysselsetting er regnet ut ved å dele antall undersysselsatt individer med det totale antallet arbeidere i en arbeidsstyrke.

Foruten ovenfor, hvem er inkludert i yrkesdeltakelsen?

Å forstå Arbeidskraftsdeltakelse Den inkluderer alle andre personer i arbeidsfør alder (16 eller eldre) og sammenligner andelen av de som jobber eller søker arbeid utenfor hjemmet med de som ikke jobber eller søker arbeid utenfor hjemmet.

Hvorfor er yrkesdeltakelsen viktig?

De yrkesdeltakelse er prosentandelen av den sivile ikke-institusjonelle befolkningen 16 år og eldre som jobber eller aktivt søker etter arbeid. Det er en viktig arbeidskraft markedsmål fordi det representerer den relative mengden av arbeid ressurser tilgjengelig for produksjon av varer og tjenester.

Anbefalt: