Hvilke fullmakter deler presidenten med den lovgivende grenen?
Hvilke fullmakter deler presidenten med den lovgivende grenen?

Video: Hvilke fullmakter deler presidenten med den lovgivende grenen?

Video: Hvilke fullmakter deler presidenten med den lovgivende grenen?
Video: Powers of Congress | American Government 2024, Kan
Anonim

Presidenten i utøvende gren kan nedlegge veto mot a lov , men den lovgivende grenen kan overstyre det vetoet med nok stemmer. Den lovgivende grenen har makt til å godkjenne presidentnominasjoner, kontrollere budsjettet og kan stille tiltale mot presidenten og fjerne ham eller henne fra vervet.

Her, hva er presidentens lovgivende makt?

Grunnloven tildeler eksplisitt presidenten makt til å signere eller nedlegge veto mot lovgivning, kommandere de væpnede styrkene, be om den skriftlige uttalelsen fra deres kabinett, innkalle eller utsette kongress , gi utsettelse og benådninger, og motta ambassadører.

For det andre, hvordan er presidenten i stand til å begrense makten til den lovgivende grenen? Svar og forklaring: The president er i stand å sjekke makten til den lovgivende makt gjennom bruk av presidentvalget veto. De president er i stand å sjekke makten til den lovgivende makt gjennom bruk av presidentvalget veto.

Så, hvilke makter deler presidenten med senatet?

Grunnloven bestemmer at president skal nominere, og med og med råd og samtykke fra Senatet , skal utnevne ambassadører, andre offentlige ministre og konsuler, høyesterettsdommere og alle andre offiserer i USA …

Hva sier Grunnloven om den lovgivende makten?

Artikkel 1 i USA grunnlov etablerer lovgivende gren av den føderale regjeringen, USAs kongress. I henhold til artikkel én er kongressen en tokammer lovgivende forsamling bestående av Representantenes hus og Senatet.

Anbefalt: