Hvilken type løsemiddel er acetonitril?
Hvilken type løsemiddel er acetonitril?

Video: Hvilken type løsemiddel er acetonitril?

Video: Hvilken type løsemiddel er acetonitril?
Video: Какую электрическую зубную щетку НЕ НАДО покупать 2024, Kan
Anonim

Acetonitril er den kjemiske forbindelsen med formelen CH3CN . Denne fargeløse væsken er den enkleste organiske nitril . Det produseres hovedsakelig som et biprodukt av akrylnitril produksjon. Det brukes som et polart aprotisk løsningsmiddel i organisk syntese og i rensing av butadien.

Med tanke på dette, hvorfor brukes acetonitril som løsningsmiddel?

B løsemiddel er generelt en HPLC-kvalitet organisk løsemiddel som for eksempel acetonitril eller metanol med 0,1 % syre. Syren er brukt for å forbedre den kromatografiske toppformen og tilveiebringe en kilde til protoner i omvendt fase LC/MS. I vårt arbeid bruker vi acetonitril som vår økologiske løsemiddel.

Er acetonitril det samme som aceton? Nøkkelforskjellen mellom acetonitril og aceton er det acetonitril er en nitrilforbindelse, mens aceton er en keton. Acetonitril er en organisk forbindelse med den kjemiske formelen CH3CN mens Aceton er en organisk forbindelse med den kjemiske formelen (CH3)2CO.

Tilsvarende, er acetonitril et polart løsningsmiddel?

Acetonitril har 5,8 polaritet indeks. Vann er en løsemiddel BARE av andre polar kjemiske stoffer. Hydrokarboner er ikke- polar slik er de løsemidler KUN for andre ikke- polar kjemiske stoffer. I motsetning til hydrokarboner har etylalkohol begge deler polar og ikke- polar kjemiske grupper på molekylet.

Er acetonitril løselig i vann?

Acetonitril er fullstendig blandbar med vann , og dens høye dielektriske konstant og dipolmoment (tabell 2.1) gjør det til et egnet løsningsmiddel for mange uorganiske og organiske forbindelser. De fleste polare organiske materialer er løselig i Acetonitril.

Anbefalt: