Hva er forskjellen mellom innenlandsk system og fabrikksystem?
Hva er forskjellen mellom innenlandsk system og fabrikksystem?

Video: Hva er forskjellen mellom innenlandsk system og fabrikksystem?

Video: Hva er forskjellen mellom innenlandsk system og fabrikksystem?
Video: Hva er forskjellen mellom production og management? 2024, Kan
Anonim

Innenrikssystemet er en produksjonsmetode hvor en gründer forsyner ulike hjem med råstoff, hvor de foredles av familiene til ferdige varer. Mens en produksjon system , hvor arbeidere, materialer og maskiner settes sammen for å produsere varer, kalles en fabrikksystem.

Her, hva er innenlandsk produksjonssystem?

Innenrikssystemet , også kalt Putting-out System , produksjonssystem utbredt i det vestlige Europa på 1600-tallet, der kjøpmenn-arbeidsgivere "la ut" materialer til landlige produsenter som vanligvis jobbet i hjemmene deres, men noen ganger jobbet i verksteder eller i sin tur la ut arbeid til andre.

Foruten ovenfor, hva var bra med det innenlandske systemet? de involverte arbeiderne kunne jobbe i sin egen hastighet mens de var hjemme eller i nærheten av sitt eget hjem. arbeidsforholdene var bedre siden vinduer kunne være åpne, jobbet folk i sin egen hastighet og hvilte når de trengte. Måltider kan inntas ved behov.

På denne måten, hva betyr fabrikksystem?

De fabrikksystemet er en fremstillingsmetode ved bruk av maskiner og arbeidsdeling. De fabrikksystem ble først adoptert i Storbritannia ved begynnelsen av den industrielle revolusjonen på slutten av 1700-tallet og senere spredt over hele verden. Den erstattet utsettingen system (Innenlands System ).

Hva er de mulige positive og negative effektene av fabrikksystemet?

Som en begivenhet hadde den industrielle revolusjonen begge deler positive og negative effekter for samfunnet. Selv om det er flere positive til den industrielle revolusjonen var det også mange negativ elementer, inkludert: dårlige arbeidsforhold, dårlige levekår, lave lønninger, barnearbeid og forurensning.

Anbefalt: