Innholdsfortegnelse:

Hva er IAS 40?
Hva er IAS 40?

Video: Hva er IAS 40?

Video: Hva er IAS 40?
Video: ИЗУЧАЕМ МСФО. СЕРИЯ 4. МСФО (IAS) 40 Инвестиционная недвижимость 2024, Kan
Anonim

IAS 40 Investeringseiendom gjelder for regnskapsføring av eiendom (tomter og/eller bygninger) holdt for å tjene leie eller for verdistigning (eller begge deler). Investeringseiendommer måles først til kostpris og med noen unntak.

Hva er videre kriteriene for investeringseiendom?

En eiendom vil bli anerkjent som investeringseiendom hvis den oppfyller følgende kriterier:

  • Definisjonen av investeringseiendom.
  • Det er sannsynlig at fremtidige økonomiske fordeler ikke tilflyter foretaket.
  • Kostnaden er pålitelig målbar.

Vet også, hva er investeringseiendommer i regnskap? I henhold til internasjonale standarder for finansiell rapportering, investeringseiendom er eiendom som et foretak har for å tjene leieinntekt og/eller verdistigning. Dersom leietaker klassifiserer slikt eiendom som en investeringseiendom , så må det stå for alt det investeringseiendom ved bruk av virkelig verdi modell.

På samme måte spør folk, blir investeringseiendommer avskrevet?

Gjennomføring. Under virkelig verdi modellen, investeringseiendom måles på nytt ved slutten av hver rapporteringsperiode. Under kostnadsmodellen, investeringseiendom måles til kostpris minus akkumulert avskrivninger og eventuelle akkumulerte tap ved verdifall. Virkelig verdi er opplyst.

Hva er forskjellen mellom investeringseiendom og eiendom anlegg og utstyr?

Eiendom , plante og utstyr (PPE) oppbevares for bruk i en enhetens forretningsvirksomhet. På den andre siden, investeringseiendommer holdes for å tjene utleie eller for verdsettelse eller begge deler, i stedet for for bruk i en enhetens forretningsvirksomhet.

Anbefalt: